2. Danışanlarımızı değerlendirirken temel yaklaşımımız nedir?

2. Danışanlarımızı değerlendirirken temel yaklaşımımız nedir?

 
 
Sorunun kökenine ineriz ve “fonksiyon” bozukluğunu çözeriz..
 
Danışanımızın Değerlendirmesi henüz bize gelmeden başlar ..
 
Bütüncül sağlıklı yaşam  yönetimi sunmaktayız …
 
Fonksiyonel tıp “hastalık/tanı”, “tanı/tedavi” sistemiyle yol almaz. Güncel tıp pratiği hastaya önce tanı koyar sonra bu tanıya göre tedavi uygular. Genellikle tek hastalık, tek problem ve tek tanı kodu üzerinden yol alan bu sistemde hastalar kardiyoloji, nöroloji, endokrinoloji, gastroenteroloji gibi birçok polikliniği dolaşır ve farklı farklı tanılarla birlikte yanında bir torba dolusu ilaçla hastaneden ayrılır. Genelde de sorunun kökeni değerlendirilmediği için bir torba ilaç içmesine rağmen hastanın şikayetleri artarak devam eder. Bizler fonksiyonel tıp merkezimizde danışanın tüm şikayetlerini bütünsel dinamik bir süreçle değerlendirir ve kökende nasıl bir problem, nasıl bir “fonksiyon” bozukluk olduğuna bakarak yol alırız. 
 
Fonksiyonel tıp hasta danışmanlık portalında danışman hekiminiz siz sistemdeki formları doldurduktan sonra, sizinle online görüşmeye başlamadan öncesinde çalışmaya başlar. Tıbbi geçmişiniz hakkında çok ayrıntılı bilgi alır, bunları hekim değerlendirme formu üzerinde özetler, ilişkileri düşünür. Bir hazırlık ve planlamayla karşınıza çıkar. Her branştan ve her çeşitten tetkikler üzerinde uzun süreler çalışır ve sizlerin rahatsızlıklarınıza özgü bir yol çizeriz. 
 
“Fonksiyonel tıp pratiği “vücudun bir bölgesini muayene, sonra film, sonra reçete” gibi bir işlem değildir. Yapılan iş bilinen anlamıyla bir “muayene” değildir. Siz gelmeden başlayan ve siz gidince devam eden bir süreçtir bütüncül sağlıklı yaşam yönetimi sürecidir”
 
a. Sağlığı ortaya çıkarmaya, tekrar kazanmaya yöneliriz, yöneltiriz. 
 
Fonksiyonel tıp yaklaşımının işlevi günün birisinde hastalık tanısı almanızla başlamaz. Tarım gibidir. Önce “toprağı” (insanı) inceler ve tanır. Sonra “toprağı” (insanı) kendi doğal çevresiyle birlikte ıslah (tedavi) eder. Bu şekilde “toprak” (insan) düzelirken hastalıkları da bir yan ürün olarak düzelir. Yani, fonksiyonel tıp hastalıklara odaklanmak yerine vücut sisteminin dengesini geri kazandırarak SAĞLIĞI ORTAYA ÇIKARMAYA çalışır.
b. Profesör fonksiyonel tıp hasta danışmanlık portalımızda danışanımız (hastamız) nasıl değerlendirilir?
 
Fonksiyonel tıp danışma portalı hasta değerlendirilmesi öncelikle aşağıdaki iki soruyla başlar: 
1. Danışanın kurtulması gereken bir fazlalık ya da sorunu var mı? (Toksinler, alerjenler, enfeksiyon, stres, kötü yiyecek seçimleri)
2. Danışanın optimal fonksiyon için karşılanmamış bireysel bir ihtiyacı var mı? (mikro besinler, vitaminler, hormon dengesi, uyku, egzersiz, gevşeme, sevgi, anlam ve amaç gibi)
 
Danışanlarımızla aşağıdaki fonksiyon bozukluğu nedenlerini saptayarak yaşam değişikliği, destek takviye mineral ve vitaminler (ilaç olarak geçemeyen, tamamen doğal takviye ürünler) ve toksik maddelerden arındırarak kişinin sağlığına kavuşmasına birlikte ortak bir planla çözmeye çalışırız.